(ZIEKEN)HUISMOEDER
8 weken oud, zo oud was Sem toen hij zijn eerste operatie kreeg en ik daar – strak van rondgierende hormonen en de extra zorgen die we sinds zijn geboorte erbij hadden gekregen – met hem in mijn armen stond, tussen 5 andere huilende en verdrietige baby’s op de afdeling kinderchirurgie. Rusteloos gehuil en geen andere ouder te bekennen. Dit brak mijn hart en Sem raakte verder overstuur.

TWINKEL KLEINE STER
Intuïtief wiegde ik hem heen en weer en begon voor hem te zingen. Twinkel kleine ster, het liedje dat ik ook voor hem zong toen hij nog in mijn buik zat. Hij werd rustig. Keek me aan, maakte contact en bedankte me met een ontspannen gezicht en een ontspannen lijfje. Hij lachte en ik smolt. Ik ben bij je, dacht ik. Het is goed.

DE SPEELSE KRACHT VAN MUZIEK
Dit was het moment dat ik me realiseerde hoe krachtig muziek werkelijk kan zijn. Vanuit mijn opleiding Docent Muziek wist ik natuurlijk al hoe belangrijk muziekeducatie is voor kinderen. Maar dit ging dieper. Ik kon mijn kind troosten met mijn stem, met zoiets magisch als muziek!

En niet alleen míjn kind: ALLE baby’s op de afdeling werden rustig toen ik begon te zingen en er ontstond een zachte, vredige sfeer. Ik besefte me dat ik -door te zingen- kinderen kon laten laten ontspannen en kon laten lachen in angstige of verdrietige tijden. Door er gewoon te ZIJN en hen de Liefdevolle Aandacht te geven die ze zo hard nodig hadden op dat moment. 

MUZIEK VERBINDT, HEELT EN ONTSPANT
Wat ik het mooiste vind aan zang & muziek is dat het zoveel meer is dan ‘gewoon, gezellig, leuk luisteren naar een liedje’. Muziek verbindt, heelt en ontspant. Het brengt je van je hoofd (waar je de zorgen, stress en angsten ervaart) terug in je hart, van waaruit je kunt ontspannen. Kunt ZIJN. Kunt accepteren dat het leven is zoals het is, in liefde en in rust. Vanwaar je intuïtief kunt handelen naar jezelf en je omgeving.

STRALEND KIND
Daarbij zie ik ook dat zang & muziek een persoon – groot of klein – weer in zijn kracht zet, het kan iemand weer laten stralen. Voor mij een prachtige combinatie, omdat ik door mijn intuïtieve en speelse benadering jou en je kind volledig kan laten ZIJN in wie je werkelijk bent. In al je kunnen, licht en stralendheid. 

En hoe meer licht jij en je kind kunnen toelaten in dit (jonge) leven, hoe zelfverzekerder en gelukkiger jullie zullen zijn in de toekomst!

DIT BEN IK
Je vraagt je misschien af wie ik ben, waarom ik dit allemaal weet, en wat ik jou en je kind te brengen heb. Allemaal logische en leuke vragen: ik stel me je graag aan je voor!

Ik ben Fabrina Willemse, (zieken)HUISMOEDER van 2 creatieve en sensitieve kinderen en een beetje een eigenwijze, dolle Brina in het volgen van mijn eigen hart. 

De afgelopen jaren hebben mijn man en ik behoorlijk wat uitdagingen voor onze voeten geworpen gekregen. Onze kinderen zijn allebei geboren met aangeboren heup- en hartafwijkingen en later bleek ook mijn man hartproblemen te hebben. Ondertussen overleed mijn vader vrij plotseling tussendoor, waar we allemaal ons eigen rouw-proces in hadden. Je begrijpt dat er veel op me afkwam en het lukte me daardoor niet altijd om de vrolijke, ontspannen moeder of vrouw te zijn die ik in kern ben. 

Ik kon 2 dingen doen: mezelf verstoppen onder de dekens en toegeven aan de ellende van het leven. Blijven hangen in zelf-medelijden en elke dag wakker worden met het idee: daar gaan we weer, weer een dag vol zorgen, spanning, onrust, verdriet, chaos en gedoe. 

Of, ik kon er voor zorgen dat ik me weer fijn voelde over de dag, al was het maar voor een uurtje, zodat ik weer kon genieten van de kinderen en wakker kon worden met het idee dat er veel is om voor te leven.  

IK KOOS HET LAATSTE

Was het makkelijk? Eeehhhmmm, nee. Het was en ís de meest ruige weg die ik tot nu toe heb bewandeld. Bewust tijd maken voor jezelf, naar binnen keren en bewust worden van je eigen verhaal, kiezen om verdriet dat er al jaren zit te uiten en te delen. Er zaten avonden tussen dat ik naar liedjes luisterde en maar bleef huilen, dat ik dacht: het houdt echt nooit meer op! Dat is geen fijn gevoel… 

Was het het waard? JAZEKER! 

Door bewust te zingen (bijvoorbeeld liedjes die me deden denken aan mijn vader) voelde ik het verdriet van dat moment opkomen en kon ik het uiten. Dat creëerde ruimte in mijn hart. Door liedjes en gedichten te schrijven (bijvoorbeeld toen mijn dochter ernstig ziek werd opgenomen op de IC) kon ik mijn gedachten op een rijtje zetten. Dat gaf ruimte in mijn hoofd. Door op een  vast moment te gaan wandelen met een vriendin, kon ik contact maken met de natuur en met mezelf. Dat gaf ruimte in mijn lijf. Door tekeningen en stripjes te maken over onze avonturen in het ziekenhuis, kon ik weer lachen om bepaalde situaties en hierdoor dingen weer luchtiger zien. Dat bracht ontspanning en speelsheid tussen mij en de kinderen. 

NIEUWE MANIEREN

Het zijn precies deze kleine dingen die het verschil maken tussen ‘ik maak me zoveel zorgen en sleep mezelf de dag door maar eigenlijk lukt het me niet echt‘ óf ‘het leven brengt me citroenen, maar ik maak er citroentaart van‘. Het gaat er niet om wat je wel of niet meemaakt, het gaat er om hoe je er mee omgaat. Er zitten nu eenmaal donkere dagen in het leven. Verdriet. Angst. Zorgen. Dat kan ik niet voor je weg halen. Wil ik ook niet, want dit zijn de momenten dat je leert, dat je kunt groeien en een betere versie kunt worden van jezelf. Dus daar ga ik niks aan veranderen. 

Ik kan wel voor jou en je kind een Lichtpuntje zijn, zodat je weer kunt zien dat er veel dingen zijn om van te genieten. Ik kan je mijn Liefdevolle Aandacht geven, zodat jij even kunt bijkomen van de hectiek. Contact kunt maken met je gevoel, met je hart. Ik kan je laten zingen, dansen, spelen, zodat je in Verbinding met je lijf vanuit je intuïtie kunt gaan handelen. Want daar zit de ontspanning. Daar zit de magie! 

Lijkt jou dit ook fijn voor jou of je kind, en wil je hier meer over weten? Neem gerust contact met me op via onderstaand emailadres en ik stuur je snel een reactie! 

fabrinawillemse@gmail.com

(vanwege een technische storing, doen mijn contactformulieren het niet op de site, sorry voor het ongemak!)

Veel liefs,

Fabrina