Mama Thee is een vrolijk personage, gemaakt en bedacht in een stressvolle periode van mijn leven. 

Toen mijn kinderen veel in het ziekenhuis moesten zijn vanwege een aantal aangeboren afwijkingen, merkte ik op hoe rustig zij werden als ik voor hen begon te zingen. En niet alleen mijn eigen kinderen: na een operatie zong ik voor mijn zoon, die met andere onrustige baby’s op de afdeling lag en niet in slaap kon vallen. Al zingend kalmeerden hij en alle andere kleintjes die stiekem aan het meeluisteren waren.

Het begin van Mama Thee

Het karakter Mama Thee is ontstaan in mijn meest stressvolle periode. Allebei mijn kinderen hadden een aantal operaties voor de boeg. Om op een passende manier om te gaan met alle extra zorgen, begon ik tekeningen te maken van mezelf als (zieken)HUISMOEDER. Het werden grappige mini-stripjes over alles wat ik met de kinderen in het ziekenhuis meemaakte. Ondanks de grote zorgen, zocht ik ook steeds naar de positieve momenten in het gezin. Ik schreef veel verhaaltjes, gedichten en liedjes in die periode. Eerst voor mezelf, daarna voor de kinderen. Ze kalmeerden snel zodra ik liedjes zong of verhaaltjes vertelde en knapten vrolijk op wanneer ze zich verdrietig voelden. 

Zo werd de (zieken)HUISMOEDER omgevormd tot Mama Thee. 

Mama Thee is een opgewekte mama, die houdt van zingen, dansen en knutselen. Samen met haar beste vriend Prik woont zij in een klein boerderijtje met een gezellig MuziekAtelier. 

Prik vindt het heel fijn bij Mama Thee, want zij heeft altijd een oplossing voor elk probleem: als Prik verdrietig is of pijn heeft, dan zorgt Mama Thee er met haar leuke liedjes voor dat hij weer lekker in zijn vel zit. 

Mama Thee heet alle kinderen welkom om met hen mee te doen!

Hier kun je met de liedjes meezingen:

Hier kun je alle luisterverhaaltjes beluisteren:

Bezoek ook de website van Mama Thee: www.mamathee.nl